BanestatusSeneste nyt

18 huls banen lukker for resten af året, da den nu er ekstrem våd, og vi samtidig ingen varme har længere. Men i får her en lille status på, hvordan det ser ud, og hvordan efteråret har været på banen.

18 huls banen har desværre været meget våd her i november. Det skyldes primært 2 ting. Det første er vejret, som enten har været meget regnfuldt eller bare meget fugtigt. De dage, hvor det ikke har regnet, har været overskyet uden megen vind, og det giver meget fugtigt vejr, hvor der ikke rigtig er noget, som tørrer.

Den anden grund er, at vores bane ligger på en fed lerjord, og en lerjord bliver meget smattet i overfladen, når den er våd. Det vil sige, at man hurtigt får trådt græsset i stykker, og dette vil give store områder, hvor der vil være bar jord til foråret. Vi ser det ofte ske nede ved hul 4 højre for green, hvor alle går op mod hul 5, og der er ofte meget vådt tidligt i efteråret.

I starten af november fik vi luftet alle fairways på den store bane for at skabe bedre vilkår for græsset. Så har vi den seneste måned fået høstet en stor del af den høje rough, blandt andet ved hjælp af nogle frivillige, som skal have stor tak. Dette skulle gerne på sigt give os en tyndere rough i sæsonen, hvor man nemmere kan finde sine bolde. Udover dette har vi holdt øje med svampeangreb på især greens, tømt vandingsanlæg for vand, blæst en masse blade og forsøgt at holde den lille bane spilbar, mens den store har været lukket.

Pay And Play banen vil være åben hele vinteren, og vi vil forsøge at holde den spilbar, når vejret tillader, at vi arbejder på den.

Så vil vi gerne lige slå et slag for, at vi hjælper hinanden med at lægge tørv på plads og rette nedslagsmærker. En tørv, som er lagt på plads, gror hurtigt til og giver en god spilleoverflade for alle. En tørv, som ikke er lagt på plads, giver grobund for ukrudt, og græsset vil her tage rigtig lang tid om at lukke hullet. Det vil sige, at vi for lang tid, hvor spillekvaliteten falder.

Et nedslagsmærke, som ikke er rettet, giver et ujævn spilleoverflade. Det kender vi alle sammen. Men udover dette så giver det også grobund for ukrudt, og det giver også svampesygdommene gode betingelser, da græsset i et nedslagsmærke vil være svagere, og dermed ikke så nemt kan bekæmpe sygdommene.

I ønskes alle en rigtig god jul fra greenkeepergården.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Send kommentar