Etikette

SUND FORNUFT OG ALMINDELIGE FÆRDSELSREGLER

Huskeliste – det skal du huske på banen:

  • Hver spiller skal have gyldigt bagmærke og DGU-kort
  • Hver spiller skal have egen bag og pitchfork
  • Du skal spille hullerne i rækkefølge
  • Du må kun starte på bag-ni, hvis der ikke spilles på hul 9
  • Du skal lukke igennem, hvis du bliver indhentet. Kun hvis du selv går i kø og venter, gælder dette ikke. Enlige spillere kan ikke forvente at blive lukket igennem
  • Du skal rette dig efter henstillinger fra baneservice, der kører rundt på banen

Pas på køllen på 1. teested.

Det er usædvanligt, at golfspillere bliver skadet af køllehovedet, men når det sker, er det næsten altid på 1. tee. På de travleste tidspunkter er der nemlig ofte kø og mens man venter svinger man ofte køllen for at varme op. Man bør derfor passe på og sikre sig at man ikke er i nærheden af andre når køllen svinges.
Stå aldrig foran bolden.

En golfbolds udgangshastighed er ca. 230 km i timen. Den kan med andre ord slå rigtig hårdt. Undgå derfor at stå foran bolden når andre slår. Pas også på, når der skal spilles uden om et træ, da bolden kan springe tilbage hvis træet rammes.
Pas på blinde slag og dog-leg huller

Det sker at man skal slå slag, hvor man ikke kan se fairway (en bakketop, et dog-leg). Derfor er det vigtigt at man “tænker bagud”. Det kan gøres ved at en spiller stiller sig et sted, som kan ses fra teestedet (eks på bakketoppen eller i dog leg).

Omvendt skal dem der skal til at slå ud fra teestedet tænke fremad og sikre sig at der er fri bane. Råb hellere FORE en gang for meget end en gang for lidt.