Alm. ordensregler

Huskeliste – det skal du huske på banen:

  • Hver spiller skal have gyldigt bagmærke og DGU-kort
  • Hver spiller skal have egen bag og pitchfork
  • Du skal spille hullerne i rækkefølge
  • Du må kun starte på bag-ni, hvis der ikke spilles på hul 9
  • Du skal lukke igennem, hvis du bliver indhentet. Kun hvis du selv går i kø og venter, gælder dette ikke. Enlige spillere kan ikke forvente at blive lukket igennem
  • Du skal rette dig efter henstillinger fra baneservice, der kører rundt på banen

Pas på køllen på 1. teested.

Det er usædvanligt, at golfspillere bliver skadet af køllehovedet, men når det sker, er det næsten altid på 1. tee. På de travleste tidspunkter er der nemlig ofte kø og mens man venter svinger man ofte køllen for at varme op. Man bør derfor passe på og sikre sig at man ikke er i nærheden af andre når køllen svinges.

Stå aldrig foran bolden.
En golfbolds udgangshastighed er ca. 230 km i timen. Den kan med andre ord slå rigtig hårdt. Undgå derfor at stå foran bolden når andre slår. Pas også på, når der skal spilles uden om et træ, da bolden kan springe tilbage hvis træet rammes.

Pas på blinde slag og dog-leg huller
Det sker at man skal slå slag, hvor man ikke kan se fairway (en bakketop, et dog-leg). Derfor er det vigtigt at man “tænker bagud”. Det kan gøres ved at en spiller stiller sig et sted, som kan ses fra teestedet (eks på bakketoppen eller i dog leg).
Omvendt skal dem der skal til at slå ud fra teestedet tænke fremad og sikre sig at der er fri bane. Råb hellere FORE en gang for meget end en gang for lidt.

Stil din bag på fairway, hvis du leder efter bolden i roughen.
Hvis du skal ud og lede efter din bold i roughen eller et sted, hvor man ikke kan se dig, så stil din bag på fairway. Så ved de spillere der kommer bagfra at du er der.

Slå aldrig for tidligt.
Hvis der er den mindste risiko for at kunne slå op til de forangående – så vent med at slå. Vi kender det alle: “det kræver at jeg virkelig rammer den godt, hvis jeg skal slå helt derop” – og lige netop dér slår man det perfekte slag. Så vent hellere.

Duk dig, når der råbes FORE!
Sådan gør du, når du hører at der bliver råbt FORE:
Vend øjeblikkelig ryggen til den retning, råbet kommer fra, duk dig, slip kølle og vogn og beskydt hovedet med hænder og arme. Gør dig så lille og rund som muligt, så formindsker du riskoen for at blive ramt

Ti og stå stille når andre skal slå.
Golf er et spil, der kræver koncentration. Derfor skal man forholde sig i ro, når andre skal til at slå. Det gælder også hvis man passerer en green eller et teested, hvor andre skal til at slå. Stop op og ti stille.
Når du passer flaget på greenen, så hold om selve flaget så det ikke blafrer i vinden.

Vis hensyn til banen.

Vis hensyn til banens personale.
Greenkeeperne arbejder for at holde banen i god stand for os alle. Vis hensyn til dem og deres arbejde. Vent på signal fra greenkeeperen inden du slår, når han arbejder på det hul du spiller!

Ret nedslagsmærker op.
Der, hvor bolden slår ned, bliver jorden komprimeret og det ødelægger græssets vækstmiljø. Hvis ikke nedslagsmærket repareres omgående dør græsset. Et urepareret nedslagsmærke er måneder om at læge sig selv. Et nedslagsmærke, der repareres er lægt på et døgn.

Brug Pitchfork til reparation af nedslagsmærker.
Det er det eneste der due. Det gøres ved at stikke pitchforken ind på fire steder rundt om nedslagsmærket (bruge urmetoden kl. 12, 3, 6 og 9) og træk tilbage ind over nedtrykningen. Efterfølgende trykkes den lille tue, der er opstået ned med foden eller putterhovedet.

Beskyt teesteder og forgreens.
De steder er, næst efter greenen, dyrest at etablere. Derfor undlad at trække vognen mellem bunkere og green. Undgå også at trække vognen hen over forgreen samt teesteder. Også selvopm det er en lille omvej.

Undlad at tage prøvesving, hvor køllen rammer jorden, på teestedet

Læg græstørv på plads.

Riv i bunkerne

Beskyt bunkerkanter.
Gå ned i og op fra en bunker på den laveste side – også selvom du skal gå tværs igennem bunkeren.

Læg riven rigtigt.
Læg riven nede i bunkeren i hullets spilretning

Hold naturen ren.
Benyt de affaldsspande, der er placeret rundt omkring. Bemærk de små kopper på teestederne er kun til brækkede tees. Ikke til affald. Tag affaldet med i bag’en til næste skraldespand.