BaneStatus

Nyt fra greenkeeperne

Nu er det på tide med et nyhedsbrev fra greenkeeperne.

Vi har nu rundet 1. juni og det er egentlig først nu, at vi er ved at have ordentlig vækst og tæthed i græsset.

Det har været en atypisk opstart i år, da vi har haft en meget våd vinter, og derefter forholdsvise lave temperature, især om natten, helt ind i midten af maj.

Det har desværre betydet at græsset har haft svært ved at komme ordentlig i gang, dette kan særligt ses på ukrudtstrykket, da ukrudtet desværre gror ved lavere temperaturer og græsset har ikke været i god nok vækst til, at det har kunne udkonkurrere ukrudtet.

Vi har gjort en del tiltag for at holde en fornuftig standard på fairways, de er bl.a. blevet gødet mere og tidligere end vi normalt gør, de er blevet vertikalskåret og klippehøjden har været holdt en anelse højere (3mm) end normalt for denne årstid, dette er gjort for ikke at stresse græsset unødvendigt, da det derved også har bedre betingelser for at vinde over ukrudtet.

Det ser heldigvis ud til at have haft den ønskede effekt og græsset er nu ved at have den ønskede tæthed.

Fairways klippes lige nu i 18 mm, vi forventer at klippehøjden sænkes i løbet af de næste 14 dage, så vi når den ønskede højde, som er 14-15 mm.

Vandingen på fairway 1 og 8, har fungeret upåklageligt i dette forår og det har virkelig vist sit værd, da disse 2 fairways står meget grønnere og tættere end normalt for denne årstid.

 

Greens har desværre også haft lidt svære vilkår enkelte steder i dette forår, egentlig gik det okay med at få græsset tæt og i fin vækst fra start af, men igen havde de kolde nætter en negativ indvirkning på sammengroning af de bare pletter der var efter vinter, særligt hul 14-15-17 har pletter endnu, dette skyldes dog ikke vinterskader. Hul 14 og 15 er et lidt mislykket forsøg på at fjerne mos i sensommeren 2019, men dette skal nok komme igen nu hvor væksten bliver bedre og temperaturerne er til, at vi kan få en god effekt af en eftersåning. Dette bliver gjort i den nærmeste fremtid.

Hul 17 er en anden sag, dette er en fejl i opbygning af greenen og derved tørrer ”puklen” hurtigt ud og vi skalperer med klipperen. Vi har af flere omgange forsøgt at så området, men hver gang det begynder at blive bedre, tørrer det ud. Nu forsøger vi os med rullegræs og håber på en bedre udvikling.

 

Sidst men ikke mindst, har jeg en lille bøn til jer. Greenkeeperne bruger rigtig meget tid på at holde greens så jævne som overhovedet muligt, derfor er det også en torn i øjet, når vi ser en masse nedslagsmærker på greens der ikke er rettet op, det betyder at vi skal bruge unødvendig tid på at opretholde en god putteoverflade.

Så derfor, kan du ikke finde dit eget nedslagsmærke, så tag gerne et andet, eller måske to, det er en stor hjælp til os alle 

One thought on “Nyt fra greenkeeperne

  1. Det kan godt være der er skønshedsfejl , men bagen står flot Så jeg anbefaler den til gud og hver mand. Jeg har spillet 10-15 forskellige baner i år så det er ikke kun snak

    I dag har jeg være på korthulsbanen. Dette den bedste oplevelse jeg har haft på den. Der er virkelig sket noget. Mange tak for det da det her de nye starter
    Mvh
    Clemen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *