Nyheder

2 artikler fra ugeavisen

Hedensted Golfklub – en teenager med vind i sejlene

Hedensted Golfklub fylder 15 år til næste år, og det er en teenager, der har vind i sejlene. Klubben har henved tusind medlemmer og har de seneste ni år oplevet uafbrudt fremgang i en tid, hvor golfklubberne i Danmark set over en bred kam langsomt mister medlemmer år efter år.

Golf-tema

Hedensted: 2,4 procent lyder den gennemsnitlige fremgang på i Hedensted Golfklub hen over de seneste ni år.

De danske golfklubber som helhed oplevede et fald på 1,5 procenter fra 2017 til 2018 ifølge Dansk Golf Unions medlemsstatistik. Tager man den samme periode for Hedensted Golfklubs vedkommende gik man fra 888 medlemmer i 2017 til 915 medlemmer i 2018 – svarende til en fremgang på 3,04 procent.

– Klubbens dna er frivillighed. Den er skabt på frivillighed, og det er den dag i dag rygraden i klubben. Uden vores henved 200 frivillige kunne det ganske enkelt ikke lade sig gøre at drive en klub og en golfbane på det her niveau, siger bestyrelsesmedlemmet Niels Jørgen Søndergaard.

På lønningslisten finder man et hold på fem greenkeepere, der sørger for, at hullerne er i tip-top stand i sæsonens løb. På kontoret er der to ansatte – herimellem den daglige leder Michael Kongsmark – ligesom klubben også har en professionel træner. Læg dertil de ansatte i henholdsvis Pro-Shoppen, hvor man kan købe golfudstyr og golftøj, og i klubbens café, Café Rindbæk. Begge dele er ejet af klubben, men er forpagtet ud.

– Man kan vel godt sige, at der er tale om en lille virksomhed, hvor en pæn håndfuld mennesker har deres levebrød, siger Niels Jørgen Søndergaard.

En klub for hele livet

Klubbens ambition er at være en klub for hele livet. Fra legeplads, minigolf, legegolf, begyndere på klubbens Pay & Play-bane og til medlemmer, der spiller golf resten af livet på klubbens 18 hullers golfbane. Minigolfbanen er dog ikke etableret endnu, men det er faktisk ”kun” finansieringen, der mangler til den 18 hullers minigolfbane, som man vil kunne etablere for cirka en million kroner.

Klubben har også planer om at opgradere Pay & Play-banen, så der med tiden bliver lavet ni regulære huller i stedet. Det vil kræve en smule jordopkøb. Der er lavet færdige tegninger til udvidelsen, ligesom Hedensted Kommune, som jordejer og planmyndighed, også er taget i ed. Igen er det ”kun” finansieringen, der mangler.

– Der skal findes i nabolaget af en fem-seks millioner kroner bare til denne udvidelse. Men i bestyrelsen arbejder vi efter devisen, at hvis man ikke er i gang med at udvikle, så er man i gang med at afvikle. Det handler om hele tiden at optimere på de ting, der kan optimeres, siger Niels Jørgen Søndergaard.

En god beliggenhed

Noget kunne således tyde på, at Hedensted Golfklub har fat i den lange ende. De seneste ni år har klubben oplevet en gennemsnitlig årlig medlemsfremgang på 2,4 procent. Og det i en tid, hvor langt de fleste andre golfklubber mister medlemmer. Men der må være andre faktorer end klubbens udviklingsprojekter.

– Vi har en god beliggenhed. Vores medlemmer kommer ikke kun fra Hedensted og nærmeste omegn. De kommer også fra det sydlige Horsens og det nordlige Vejle. På den måde ligger vi rigtig godt. Læg dertil en rigtig god bane, en god café, der også bliver flittigt brugt af ikke-golfspillere, og et godt socialt samvær. Og så er det jo heller ikke nogen ulempe, at vi ligger midt i et byområde i udvikling, siger Niels Jørgen Søndergaard, der dog erkender, at golfsporten generelt set har det svært.

– Udbuddet af fritidsaktiviteter er jo enormt, så sporten er i konkurrence med afsindigt mange andre ting. Og så er der jo en tendens til, at folk surfer rigtig meget fra det ene til det andet. Og golf er jo lidt af en tidsrøver. En golfrunde kan jo snildt tage en fire timers tid. Og så må man jo ikke glemme hyggen på terrassen bagefter over en kold

fadøl. For os, der dyrker golf, er det simpelthen livskvalitet, så det basker, siger Niels Jørgen Søndergaard.

Har åbnet klubben op

Klubben gør også meget ud af at åbne op for andre end klubbens egne medlemmer.

– Vi har etableret en legeplads, som områdets dagplejemødre benytter sig af, og hver torsdag har vi besøg af 40-50 mand fra Ældre Sagens skovfitness-afdeling, som benytter sig af vores faciliteter. Private selskaber holdes der også her hos os. Igen handler det om hele tiden af gøre opmærksom på vores eksistens, og hvad vi har at byde på, siger Niels Jørgen Søndergaard.

Lige p.t. har klubben 20 lege-golfere i alderen fra tre til otte år.

– Det er en anden måde at sikre fødekæden på. Når man dyrker golf i den aldersklasse, så følger forældrene jo med. Vi arbejder således bevidst på hele tiden at være på forkant med hensyn til at hverve ny medlemmer, slutter Niels Jørgen Søndergaard.

Hedensted Golfklub – en teenager med vind i sejlene
http://www.e-pages.dk/hedenstedavis/433/article/947397/14/1/render/?token=a4202de5293f667122626955d0d3035b

 

Blev bidt af en gal golfbold for otte år siden

Den 52-årige Poul Henrik Jensen fra Løsning har været medlem af Hedensted Golfklub siden maj 2011. Han fremhæver især det sociale sammenhold og fællesskabet i klubben, hvor kammeratlige drillerier er en del af jargonen.

Golf-tema

Hedensted: Før Poul Henrik Jensen, der til daglig er teknisk serviceleder ved to lokale folkeskoler, blev bidt af en gal golfbold, dyrkede han først landevejscykling og derefter mountainbike.

Men efter at have prøvet golfspillet via Pay & Play-banen i Hedensted Golfklub tilbage i 2010, tog han en snak med tre naboer, om ikke de skulle give sporten en ordentlig chance. Det gjorde de så i maj 2011 i forbindelse med et turbo-forløb, hvor de over to intense weekender blev introduceret til golfsporten. Lige siden har Poul Henrik Jensen været medlem af Hedensted Golfklub.

Han har desuden spillet på mange andre baner i både ind- og udland, ligesom han også engagerer sig i store turneringer som Stjernegolf – senest i Horsens – og Europa-Tour-turneringen Made In Denmark, hvor han har arbejdet som frivillig de to seneste år.

– I første omgang blev det Hedensted Golfklub, fordi det er den klub, der ligger tættest på min bopæl. Og når man trives og har det godt, så bliver man, hvor man er. Det sociale i klubben er rigtig fedt. Ikke mindst omkring vores café, Café Rindbæk, som vi kalder hul 19. Her har vi et helt fantastisk vue ud over banen fra terrassen. En anden ting er netværket og kammeratskabet i golfspillet, hvor godmodige drillerier hører til dagens orden, siger Poul Henrik Jensen, der også synes, at golfsporten har en helt særlig kvalitet i forhold til andre sportsgrene.

– På grund af handicapsystemet kan man spille mod spillere, der er bedre end én selv, og slå dem. Det er der vist ikke andre sportsgrene, der kan prale af, siger Poul Henrik Jensen.

Har mødt Thomas Bjørn

– Golfsporten har på de relativt få år jeg har dyrket den, givet mig nogle helt fantastiske oplevelser. Det være sig at spille Stjernegolf sammen med en masse kendte danskere i en god sags tjeneste, eller være hul-ansvarlig ved Made In Denmark, som jo er en kæmpestor, international turnering på dansk grund, siger han.

Her havde han den relativt store oplevelse at kunne hilse på den vel nok bedste danske golfspiller til dato, Thomas

Bjørn, der dukkede op med Ryder Cup-trofæet under armen. Noget han kan tillade sig, eftersom han var Ryder Cup-kaptajn for det Europa-hold, der slog USA ved dette års Ryder Cup.

– Det var lidt af en oplevelse, slutter Poul Henrik Jensen.

Blev bidt af en gal golfbold for otte år siden
http://www.e-pages.dk/hedenstedavis/433/article/947397/14/2/render/?token=525f7f0bcf1b1be3023ec8098325e803

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *